TRE-stressinpurkukurssi Sodankylässä

Huumori voi olla tärkeä selviytymiskeino vaikeina hetkinä!

Ainakin se eilinen tärinähetki alkoi naurattamaan minua ja miestäni”  tämän kommentin aikana näin puhujan iloiset silmät ja nauravan suun. Tämä oli vastaus, kun kysyin ohimennen yhdeltä syksyn TRE-stressinpurkukurssin käyneeltä, että onko hänellä tulllut täristyä? Samantien hän alkoi pohtimaan ääneen sitä, että olisi varmaan pitänyt täristä vielä useamminkin. Nimittäin puolisokin oli kysynyt, että “onkohan se tämä täriseminen, joka on auttanut sinua jaksamaan, vaikka viikko on ollut raskas?”

Keskustelun jälkeen ajattelin, että kylläpä tästä TRE-menetelmästä on niin moneksi ja näköjään myös iloksi. Samaisesta ilosta ja naurusta keskusteltiin viime viikon tärinätunnilla. Vastaavia kokemuksia oli ollut kotosalla ja he totesivat vain, että siinäpä se puoliso vieressä saa mukavaa katseltava kun itse tärisee lattilla. Lisäksi kun tunnilla vinkkasin, että viinipullon korkkia voi käyttää leukojen rentouttamiseen, niin siitäpä vasta hersyvät mielikuvat lähtivätkin liikkeelle. Mielenkiintoista on tulevana torstainan kuulla, mitä kotona oltiin mieltä kun lattialta löytyi tärisevä puoliso viinipullon korkki suussa! 🙂

Maailma on täynnä kaikenlaisia itsehoitomenetelmiä, kuten tämä TRE-stressinpurkumenetelmä, ne toimivat kun niitä käyttää. Itsensä hoitaminen on sama kuin laittaisi rahaa pankkiin. Moni sairaus ja vaiva jäisi puhkeamatta, jos tekisimme vähänkin työtä oman hyvinvointimme eteen ennaltaehkäisevästi. Lyhyet päivittäiset rutiinit auttavat kehoa palautumaan sen alkuperäiseen rentoon tilaansa. Venyttelyt, muutaman minuutin syvähengittely pihalla, luonnon ihmeiden katselu, mausteiden ja hajujen tuoksuttelu, rauhallinen ruokailu, musiikin kuuntelu, päiväunet, oman kehon taputtelu, huumori, nauraminen ystävän kanssa sekä monet muut pienet läsnäoloa lisäävät asiat kannattaa ottaa tietoisesti omaan arkeen. Näiden hetkien tarkoituksena on rauhoittaa hermostoa ja samalla kertoa keholle että tässä ollaan eikä ole mitään hätää.

Tälle vuodelle on tulossa vielä yksi TRE stressinpurkukurssi. Se toteutetaan tulevana su 13.12. Järjestökeskus Kitisen tiloissa. Kysy lisätietoja tai ilmoittaudu mukaan laittamalla viestiä puhelinnumeroon 045-2677000.


Kurssin mainos ohessa

Top