Oma matka

Kiva kun löysit sivuilleni <3

Kerron tässä hieman omasta matkastani ja siitä, miten nämä käyttämäni menetelmät ja oppimani opit ovat vieneet minua eteen päin elämässä. Voit lukea joko koko tekstin kerralla tai voit poimia otsikoiden perusteella sinua kiinnostavat kohdat.

Kiitos tosi paljon kun tulit sivuilleni, ja upeaa kun olet kiinnostunut omasta hyvinvoinnistasi. Toivottavasti saat vinkkejä omaan elämääsi täältä.

OMA POLKU - LYHYT VERSIO

Minä olen kahlannut suuren määrän eri menetelmiä ja kursseja, etsien nopeaa apua oman elämäntehtävän löytämiseen. 

Nyt olen oppinut, että elämäntehtävään kasvetaan pikku hiljaa. Ihan vain elämällä tätä elämää ja tekemällä niitä asioita, jotka kiinnostavat itseä. Minun matkalle on tullut paljon erilaisia kursseja ja kouluja. Jokainen opinsuunta on avannut silmiäni ja tietoisuuttani. 

Olen aloittanut oman hyvinvoinnin matkani kehon oireita hoitamalla. Hakeuduin vyöhyketerapiahoitoon, kun sitä minulle suositeltiin. Ja tässä minä nyt olen auttamassa muita heidän matkallaan, vyöhyketerapian ja monen muun osaamisen avulla.

Haluan korostaa, että tärkeintä on lähteä liikkeelle, ottaa se ensimmäinen askel ja katsoa mitä sitten tapahtuu. Kun luotat omaan tunteeseen, yleensä asiat alkavat vain loksahdella paikoilleen. Suosittelen sinuakin menemään sitä kohti, mikä tuntuu hyvältä. Kaikki me olemme vähän hämillämme, epävarmoja ja turvattomia, kun omaa polkuamme etsimme. Onneksi me olemme kuitenkin tekemässä tätä matkaa yhdessä. 

Kasvun polulla kompuroidaan ja koostumme useista tarinoista

Mitään suurempaa suunnitelmaa tai tavoitetta minulla ei ole ollut elämässäni. Kiinnostus uusiin asioihin ja uteliaisuus on vienyt minua eteenpäin. Olen elänyt  aika lailla itseäni ja ja sen hetkisiä tarpeita kuunnellen, välillä olen mennyt sydämellä ja välillä järjellä. Välillä valinnat ovat antaneet minulle onnellisuutta ja iloa, välillä taas murhetta ja itkua. Niin kuin tiedät, elämä on ylä-ja alamäkeä ja kaikki se kuuluu tälle meidän kasvun polulle.

Tämä alla oleva tarina on siis vain yksi osa minusta. Tämä tarina kertoo siitä, miten miten minusta tuli minä, hyvinvointivalmentaja ja hoitaja, joka juuri nyt olen. Minä olen myös sielu, lapsi, tytär, sisar, sisarus, vaimo, äiti, mummo, ystävä, kaveri, naapuri, hoitaja, valmentaja, yrittäjä sekä paljon paljon muuta ja jokaisesta näkökulmasta voisin kirjoittaa vastaavan tarinan. Tällä kertaa haluan tuoda esiin tämän matkan, joka on vahvistanut omaa henkistä polkua ja sen kautta saamaani ammatillista kasvua. Toivon että tarinasta on jollain tapaa apua myös sinulle.

Ota aikaa tutustumiselle - kuulostele rauhassa voisinko minä auttaa sinua?

Toivon niin syvästi, että osaan kirjoittaa tämän tarinan niin, saisit tästä jotain apuja tai oivalluksia omalle polullesi. Avaan vähän omia kokemuksia näistä menetelmistä, joten voit kuulostella voisiko ne myös auttaa sinua.

Olen mielelläni osa sinun matkaasi. Joten jos tunnet näitä lukiessa vatsanpohjassa puruja tai sydämessä sykkimistä, se voi olla merkki siitä, että minulla voisi olla jotain annettavaa sinulle. Me ihmiset tarvitsemme toisiamme, joskus lyhyen aikaa ja joskus hieman pidempään. Kuulostele rauhassa. Tiedän, että etsit itsellesi ja  elämääsi jotain uutta. Tiedän sen siitä, kun sinä olet täällä lukemassa tätä tarinaa ja katselemassa näitä minun palveluja.

Minä olen siis täällä ja odotan, että saan kuulla sinun tarinasi. Sinun oman ja ainutlaatuisen tarinasi. Ota rohkesti yhteyttä, jos sinusta vähänkin tuntuu siltä. Voimme vaikka vain puhua hetken puhelimessa tai vaihtaa viestejä. Ota yhteyttä, se ei velvoita sinua mihinkään. Ole rohkea ja ota askel kohti omaa parempaa elämääsi. Niin minäkin olen tehnyt ja siksi olen juuri täällä sinua varten.

Omat syntymämerkki ja opinläksyni

Haluan myös tässä alussa avata myös vähän sitä, mitä asioita pidän tällä hetkellä tärkeänä. Kiinnostukseni elämään ja sen monivivahteisuuteen on edelleen todella syvää. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin stabiili siinä mielessä, että kiinnostukseni on tässä hetkessä, ei menneessä eikä tulevaisuudessa.

Olen Maya-merkiltä Punainen Solaarinen maa , syntymämerkki on Oinas nousevalla Jousimiehellä ja Enneagrammissa-persoonallisuusteorian mukaan olen innostuva suunnittelija (7), jolla auttajan sydän (2) vahvasti mukana. Vauhdikkaita ja spontaaneja merkkejä siis.

Joten läsnäolon teema on minulle tärkeä. SE on nykyisin todella upea ja hyvää tekevä asia elämässäni. Läsnäolon ansiosta kuulen, näen, tunnen ja aistin tätä upeaa maailmaa nyt ihan eri tavalla kuin ennen.  Olen kiitollinen omista oppiläksyistä, joita ovat myös mielen ja tunteen tasapainon löytyminen, vaistoihin luottaminen sekä rohkeus elää tässä ja nyt, yksi hetki kerrallaan. Ja näin pyrin parhaani mukaan elämään tällä hetkellä.

Läsnäolo lisäävät rutiinit

Viikkoihini kuuluu nykyisin eteeristen öljyjen tuoksuttelua, kuunkierron seuraamista, aamusivujen kirjoittamista, luovaa maalaamista, Tarot-tulkintojen kuuntelua, erilaisten kortteja nostelua, meditaatiota, hiljentymistä, kehon energioiden puhdistamista,  lepoa, sielunpäiväkirjan pitoa, kasvisruokaa, avantoa, luonnossa liikkumista, tanssia ja paljon paljon muuta henkistä, fyysistä ja emotionaalista työskentelyä oman läsnäolon ja hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Nämä rutiinit auttavat minun olemaan läsnä ja pysymään paremmin omassa voimassani.

Lappi kutsui takaisin

Olen kotoisin Sodankylästä, tarkemmin ottaen Torvisen kylästä siitä Luostotunturin läheisyydestä 4-tien varrelta. Minä olen paluumuuttaja, niin kuin aika moni muukin Lapissa asuva. Asuin ja keräsin valtavan määrän tietotaitoa ja elämänkokemusta ollessani Helsingissä ja Oulussa, joissa vietin ruuhkavuosista yhteensä 14 vuotta. Kuitenkin Lapin luonto ja juuret vetivät minut takaisin tänne ja hyvä niin. Nyt on hyvä olla täällä. Tällä hetkellä asun nyt Rovaniemellä ja se tuntuukin varsin hyvältä. Jotain uutta ja ihanaa on alkamassa elämässäni, ja juuri täällä Lapissa.

Vyöhyketerapia auttoi minut työuupumuksen yli 

Etelän reissu, 14 vuotta,  oli yksi elämäni suurimmista opetuksista. Kiireinen ja stressaava elämäntilanteeni johdatti minut aikoinaan vyöhyketerapian pariin. Työterveyslääkärini ehdotti kokeilemaan, voisiko vyöhyketerapiasta olla apua unettomuuteen ja stressiin. Tästä pienestä kehotuksesta alkoikin yllättäen arvokkain ja pisin matkani. Matkani kohti sisimpääni, sydämeeni tai sieluuni. Miksi sitä omaa ydintä kukin haluaakaan kutsua. Samalla käynnistyi henkinen kasvutarinani koko kehon vyöhyketerapeutiksi, se mikä juuri nyt olen.

Löysin onneksi heti ihanan vyöhyketerapeutin, jonka kanssa oli turvallista lähteä tälle matkalle. Vyöhyketerapiahoidot vapauttivat kehostani kipeitä kokemuksia ja nostattivat käsittelemättömiä tunteita pintaan. En tiennytkään kuinka paljon itkemättömiä itkuja ja vihaa olikaan kertynyt sisälleni. Kun kehoni alkoi avautua, pääsin pikkuhiljaa käsittelemään näitä kehon muistista nousseita kokemuksia, toimimattomia käyttäytymismalleja. Tajusin kuinka nämä ikävät uskomukset itestäni ja niistä syntyvät ajatukset aiheuttavat negatiivisiä tunteita ja sekä fyysisiä kipuja. Aloin ekaa kertaa aavistamaan, että mistä tässä elämässä voisikaan olla kyse. Ymmärsin että näin ei voi jatkua ja minun on päästettävä paljosta irti, jotta pääsen eteen päin. Vyöhyketerapia auttoi minut työuupumuksen yli ja aloin pikku hiljaa kuulla ja nähdä paremmin, mikä sai minun sydämeni taas iloitsemaan. Tämän kokemuksen jälkeen aloin pikku hiljaa valitsemaan elämääni asioita, jotka koin itselleni tärkeäksi ja jotka lisäsivät hyvinvointiani.

Luonnon oma energia antoi uuden elämän

Kun itse aloin opiskelemaan vyöhyketerapiaa ja energiahoitoa, avautui minulle avautui täysin uusi maailma luontaisterapioiden ja energian ympäriltä. Mitä enemmän opiskelin ja tutustuin näihin ihmisiin, sitä enemmän ymmärsin että kuinka luonnollista elämä voisikaan olla. Aloin näkemään, tuntemaan ja kuulemaan kehon oman kielen ja sen merkityksen hyvinvointiin. Olin ollut erossa kehostani ja pikkuhiljaa aloin saada yhteyttä takaisin. Silloin en todellakaan tiennyt, että kuinka pitkä prosessi onkaan edessä.

Energiahoidoissa sain kokemuksen siitä, miltä  sisäinen energia tuntuu ja miten se voi liikkuu kehossa. Lisäksi opin että olen niin paljon enemmän kuin tämä fyysinen kehoni. Meissä on niin paljon muitakin kehoja ja tasoja, joista en ollut aiemmin tietoinen. Ymmärsin, että olen aina ollut selvätuntoinen , aistinut asioita ja tilanteita herkästi. Kun on herkkä  ihminen, silloin voi kerätä tiedostamatta muiden taakkoja ja ongelmia kannettavaksi. Herkkyys on lahja mutta samalla se on haaste itselle ja itsensä tuntemiselle. Opin, että omien energioiden puhdistaminen on erittäin tärkeää ja sitä pitää tehdä päivittäin. Herkkyys ja selvätuntoisuus ovat aika yleisiä piirteitä nykyisin ihmisillä.  Jos tämä puhututtaa, sinullekin energiahoito ja -työskentely voivat olla hyväksi.

Eri menetelmiin tutustuminen  - elämä virtaa kehossa 

Pikku hiljaa kiinnostukseni lisääntyi myös muihin menetelmiin. Tutustuin Alexander-tekniikkaan ja tunnistin kehoni ja ryhtini epätasapainon. Ihastuin japanilaisen Shindo-menetelmään. Shindo hetki oli täynnä läsnäoloa ja lempeyttä. Venytyksiin oli ihana uppoutua hengittäen ja pysähtyen sekä aika ajoin rapsutellen jumi kohtia kehossa. Opiskelin lisää näistä asioista myös hoitava hengitys-, shiatsu- ja kinesiologian kurssien kautta. Joten meridiaanit, chakrat, kehon eri tasot alkoivat tulla tutuiksi ja aloin ymmärtää niiden merkitystä omaan hyvinvointiin. Ymmärsin että elämän energia virtasi vapaammin avoimessa kehossa ja se piti mielen paremmin tyynenä.

Enneagrammi - kasvu tapahtuu vastakkaiseen suuntaan

Erilaiset persoonallisuusteoriat, numerologia, horoskoopit ja kaikki muutkin menetelmät ovat mielenkiintoisia välineitä itsetuntemuksen parantamiseen. Jos kuitenkin näitä välineitä käyttää pintapuolisesti, niin niissä voi piillä pieni vaara.  Nimittäin jälkikäteen olen itsekkin vasta ymmärtänyt ja päästänyt irti siitä harhasta, että olen vain tietynlainen. Muistan kuinka mukavaa oli kuulla, millainen olen jonkin teorian mukaan. Ja varsinkin kun kuulee positiivisia asioita itsestä, niin niihin on helppo jäädä lillumaan ja vahvistamaan sitä totuutta. Ja oma mieli oikein nauttii tästä ulkopuolelta tulevan totuuden kuulemisesta ja yrittää blokata sisäisen äänen pohdintoja. Kuitenkin, miten enneagrammikin todistaa, kasvu tapahtuu kun etenet vastakkaiseen suuntaan. Juuri siihen suuntaan, mikä ei ole itselle niin tavanomaista. Kun ylität pikkuhiljaa oman mukavuusalueen, niin tulet huomaamaan kehitystä itsessäsi. Elämä alkaakin yhtäkkiä näyttää mielenkiintoiselta matkalta eikä miltään pakkopuurtamiselta. Suosittelen kokeilemaan.

Tantra – läsnäoleva ja hyväksyvä elämäntapa

Tantra on asia, joka täytyy kokea ja  mielellään useaan kertaan.  Jos haluaa asian yksinkertaistaa, niin voidaan puhua laajenemisesta ja vapautumisesta, sillä tan tarkoittaa laajentua ja tra vapautua. Tantran voi siis käsittää itsensä ja oman elämänkatsomuksen laajentamiseksi ja omista uskomuksista vapautumiseksi. Tiedän omasta kokemuksesta, että tantriselle polulle lähtiessä, elämä alkaa pikkuhiljaa muuttumaan kokonaisvaltaisesti itselle sopivampaan muotoon ja mikä sen parempaa.

Tantra  – vapautumisen matkalla

Minua tantran maailma alkoi tietoisesti kiinnostamaan pikku hiljaa siinä 45 vuoden ikäisenä, joten aloin etsiä lisätietoa asiasta. Vihdoin uskaltauduin viikonloppu kurssille. Se olikin sitten menoa. Viikonloppu avasi silmäni täysin uuteen maailmaan. Maailmaan joka todellakin opetti itselleni läsnäoloa, hyväksymistä, sisäisen äänen kuuntelua, omien rajojen ja tarpeiden tunnistamista. Näin ympärilläni ihmisiä, joiden tietoisuuden taso oli jotenkin eri tasolla kuin omani. Kiinnostuin heti asiasta.

Harjoituksia tehdessä yllätyin siitä, kuinka vaikeaa oli tunnistaa edes omia rajoja saatikka sanoittaa niitä. En minä ollut koko asiaa ikinä ajatellut näin. Olin vain elänyt ja jostain kumman syystä hyväksynyt asioita vaikkei ne olleet tuntuneet hyviltä. Olin vain kärsinyt ja pienentänyt itseäni, ottaen kaiken syyllisyyden omasta ja muiden huonosta kokemuksesta kantaakseni. Tajusin, että elän täydellisen riittämättömyyden ja syyllisyyden varjossa.

Harjoitukset olivat kehollisia, joka taas vei minut uudelle tasolle oman kehollisuuden kanssa. Omasta mielestä olin jo tässä vaiheessa sinut kehoni kanssa, mutta ei se ihan niin ollutkaan. Tajusin että tämä keho on todella minun omaisuutta ja minun on pidettävä siitä huolta. Kukaan ei saa sitä vahingoittaa eikä edes koskea siihen, jos en anna lupaa. Viikonloppu herätti paljon tunteita laidasta laitaan.

Päällimmäisenä viikonlopusta jäi kuitenkin uteliaisuus ja hyvä olo. Olin kohdannut pelottavalta tuntuvia harjoituksia, mutta ympäristö, ohjaajat ja turvallisuuden tunne saivat minut riittävästi rentoutumaan ja kohtasin itseni ja muut ihmiset uudestaan ja uudestaan.  Menin siis usein mukavuusalueen ulkopuolelle ja huomasin, että jo viikonlopun jälkeen ymmärrykseni elämästä oli paljon laajempaa ja suvaitsevaisempaa kuin aiemmin. Kurssin jälkeen olin täysin varma asiasta ja lähdinkin opiskelemaan pariksi vuodeksi tantraa valmistuen sitten Tantra Life Coachiksi. (Kopio Oma matka -sivulta).

Life Coach – vahvuuksien kautta oman näköiseen elämään

Tantran myötä kiinnostukseni oppia lisää ratkaisukeskeisestä valmennuksesta heräsi. Tunnistin kuinka halusin oppia pois asioiden turhasta pohtimisesta ja murehtimisesta. Sen sijaan tarvitsin itselleni lisää oppia siitä, kuinka voisin luoda positiivisempaa ja ratkaisukeskeisempää elämää. Opin, että aina voi vaikuttaa omaan asenteeseen ja ajattelutapaan ja se oli iso oivallus se. Vuoden aikana opin myös sen, että miten löydän omat vahvuudet ja voimavarat itsestäni, jotta pääsen helpommin luomaan oman näköistä elämää. Vaikka oppi painottui mielen maailman muuttamiseen, tunsin kuinka kehoni oli mukana kaikessa tässä ja siitä olin tosi kiitollinen.

Hyvinvoinnin osa-alueiden tunnistaminen – antaa avaimet tasapainoon

Olen oppinut, että läsnäolo ja itsensä kuuntelu auttaa löytämään voimavarat onnelliseen arkeen. Kun oman elämän perusasiat ovat kunnossa, löytyy myös halua ja voimia auttaa muita. Oman kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin etsiminen ja sen vahvistaminen on ollut lähellä sydäntäni pitkään. Elämämme on aaltoilua muutosten meressä ja enimmäkseen ne ovat muutoksia, joihin emme voi vaikuttaa. On kuitenkin paljon asioita, mihin voimme vaikuttaa.  Nimittäin voimme aina vaikuttaa omaan asenteeseen ja jopa muuttaa sitä niin, että ulkoiset muutokset eivät enää meitä niin paljoa häiritse.

Pääsin helpommin käsiksi omaan tasapainon löytämiseen, kun pilkoin asiat pienempiin palasiin. Valmennuksessa käytimme osittain seuraavaa jaottelua. Hyvinvoinnin voi jakaa älylliseen, henkiseen, sosiaaliseen, emotionaaliseen, fyysiseen, seksuaaliseen ja taloudelliseen osa-alueeseen. Kun tunnistin  oman hyvinvoinnin osa-alueiden tämän hetkisen tilanteen, olin jo todella pitkällä oman hyvinvointini  äärellä.

TRE- taivaallinen tärinä pelasti minut tällä kertaa

Tärinä ja vapina, nuo luonnolliset stressinpurun avaimet tulivat elämääni vahingossa. Elämäni oli tilanteessa, jossa olin ylikuormittanut itseäni liian pitkään. Tämä alkoi näkymään ylivireystilana myös iltaisin. Nukkuminen oli vaikeutunut, kun mieli ei osannut päästää asioista irti eikä keho näin ollen päässyt palautumaan. Jostain kehon muistista nousi tietämättäni tämä tärinä ja kun se tuntui hyvältä. niin ajattelin että tämä saa tapahtua. Hyväksyin kehoni tärinän. Tätä tärinää kesti sellaiset kolmiset viikkoa, lähes joka ilta ennen nukkumaan menoa kehoni tärisi ja nukahdin siihen.

Vasta myöhemmin opin, että kyseessä on TRE-stessinpurkumenetelmä, joka purkaa tärinänä kehoon jääneitä traumaattisia kokemuksia, jännityksiä ja stressiä. Jokainen meistä on kokenut epämiellyttäviä asioita, joita emme ole osanneet käsitellä saatikka sitten purkaa pois niitä muistijälkiä kehosta. Olemme jopa tiedostamatta vahvistaneet tätä kokemusta ja näin pitäneet siitä kiinni. TREn avulla näistä kokemuksista on tarkoitus päästää irti. Ihanaa tässä on se, että tärinän yhteydessä ei tarvitse tietää, mitä kehosta vapautuu. Tärkeintä on sallia ja päästää irti. Luottaa että keho tietää, mikä sille on parhaaksi tässä tilanteessa.

Opiskelun aikana traumatietoisuus kasvoi. Ymmärsin, että meillä jokaisella on jonkin tasoisia traumaattisia kokemuksia. Tämä on hyvä muistaa ja tiedostaa, kun kohtaamme toisia ihmisiä. Emme ikinä voi tietää, mitä toinen ihminen on kokenut elämässään ja mikä hänelle on vaikeaa. Opiskelimme kiintymyssuhdeteoriaa ja sitä kautta avautui uusia näkökulmia traumatietoisuuden ymmärtämiseen. Kuinka jo vauvan ensimmäiset aistit ja kokemukset tästä maailmasta voivatkaan vaikuttaa hänen kiintymyssuhteisiin ja siihen tunteeseen kuinka toivottu lapsi hän on. Ympäristö missä kasvamme, on elintärkeä meidän omalle kasvulle. Yleensä omat kokemuksemme siitä ovat kuitenkin jokseenkin puutteelliset. Jotain on oman kokemuksemme mukaan meiltä aina puuttunut. TRE on yksi tapa, millä voi päästää irti näistä kokemuksista. Näin minä ainakin olen tehnyt. TRE on siitä ihana menetelmä, että meidän ei tarvitse järjellä ymmärtää kaikkea sitä, mitä tärinä meistä vapauttaa.

Tärinä on tänä päivänä osa minua, kehoni täristelee itsekseen jännityksiä pois kehosta. Tärinä voi tulla kun rentoudun, meditoin tai olen nukahtamassa tai sitten ihan hereillä olon aikana. TRE:n kautta opin, että kehomme osaa palautua ja parantua, kun vain annamme sille tilaa ja mahdollisuuden. Eläimille tärinä on arkipäivää kun niiden mieli ei kyseenalaista sitä. Tämän ymmärrettyä ja sisäistettyä, tuntuu että jokaisen pitäisi saada tämä tieto itselleen. Haluan vielä vahvistaa, että sinunkin oma keho osaa palautua päivän kuormasta,  jos vain annat sille mahdollisuuden. Aluksi tärinä voi tuntua hassulta, mutta aika nopeasti siitä oppii nauttimaan. Kaikille tämäkään menetelmä ei sovi, joten kokeilemalla se selviää.

Young Living öljyt - kasvien voima arjen tueksi

Young Living tuli elämääni kun tarvitsin tukea ja sisäistä turvaa. Öljyt ovat tuoneet minulle ensiapua ja lohtua niihin arjen hetkiin, kun ajatukset ja tunteet meinavat mennä hallitsemattomiksi. Olen huomannut että öljyjen avulla saan paremman yhteyden itseeni, pystyn syventämään tai keventämään tunnetiloja ja jopa muuttamaan ajatuksiani positiivisempaan muotoon.  Tuoksut kulkeutuvat aivoihin ja aiheuttavat siellä aivokemiallisia reaktioita, joilla voidaan vahvistaa, rentouttaa, energisoida tai auttaa keskittymään. Siis niin ihan täydellinen tuki ja turva jokaisen arkeen. Tuoksuja on käytetty eri kulttuureissa tukemaan omaa henkistä polkua ja se juuri tuntuu hyvältä tässä hetkessä. Saan lisätehoa päivään jo kun tiedostan, että minulla on tämä upea, hienovärähteinen kasvien voima arjen tukena.

Tämä hetki - elämäntapa ja elämysten lähde

Nyt tunnen oloni kotoisaksi ja turvalliseksi, sillä tiedän että olen valinnut elämässäni hyvän polun. Tämä on elämää tiedostaen sen, että muutos on  jatkuvaa ja oma henkinen kasvu on osa sitä. Elämä muuttuu joka hetki ja minä sen mukana. Jokainen hetki on juuri niin täydellinen kun se vain voi olla. Tiedostan että samalla olen niin keskeneräinen. Hyväksyn tämän kaiken. Olen hyväksynyt sen, että en tule koskaan valmiiksi. Silti olen riittävän hyvä juuri itsenäni ja juuri tässä hetkessä. Olen tullut tähän maailmaan oppimaan ja kokemaan kaikkea uutta, nauttimaan elämästä ja auttamaan itseä ja muita meidän omilla poluillemme. Tarjoan itselleni jatkuvasti elämyksiä pieniä ja suuria, sisäisiä ja ulkoisia. Pyrin siihen, että toteutan omaa elämääni rohkeasti ja ennakkoluulottomasti nauttien ja luottaen elämän suureen ja kantavaan voimaan. Läsnäollen ja hyväksyen.

Sinulle - anna valosi loistaa 

Olen niin kiitollinen, kun olen saanut niin paljon elämältä. Koen että nyt on minun vuoroni auttaa muita ihmisiä. Tavoitteeni on saada ihmiset oivaltamaan jotain uutta ja ihanaa heidän omassa elämässään. Se voi tapahtua hoitojen tai koulutusten yhteydessä tai vaikka vain esimerkkinä olemalla. Ole rohkea ja anna valosi loistaa. Sinun tärkeä tehtäväsi on valloittaa maailmaa sinun omalla tavallasi.

Rakkauden tunteella eroon erillisyyden ja hylkäämisen tunteesta

Haluan vielä muistuttaa sen, että maailma on täynnä kaikenlaisia itsetuntemuksen menetelmiä ja oppeja. Ne ovat toisaalta välttämättömiä, kun me ihmiset olemme niin erilaisia ja koemme asioita eri tavoin. Mutta myös siksi, että nämä opit ovat syntyneet eri puolilla maailmaa ja nykyteknologian avulla ne ovat tulleet helpommin meidän kaikkien saataville.

Tämä valtava määrä näitä oppeja, voi toisaalta myös johtaa yksittäistä ihmistä harhaan. Tämä nimittäin voi lisätä riittämättömyyden ja syyllisyyden tunnetta siitä, että emme tiedä tai osaa näitä kaikkia menetelmiä ja oppeja.

Uskon,  että niitä ei ole tarkoitettukaan kaikkia kaikille, vaan yksikin hyvä oppi voi riittää kun siihen syventyy antaumuksella.  Uskon myös, että loppujen lopuksi me kaikki ihmiset etsimme sisimmässämme samaa asiaa. Ja että nämä opit on tarkoitettu tämän saman asian löytämiseen. Sisäisen rauhan, rakkauden ja tasapainon löytämiseen itsessämme.

Etsimme alkuun ulkopuolelta näitä tunteita. Etsimme hyvää olo ja rakkautta kaikesta, toisista ihmisistä, paikoista, ruuasta, opeista, juomasta, siis ihan kaikesta.  Etsimme varsinkin rakkauden tunnetta, jonka olemme omasta mielestämme hylkäämisen kokemuksen myötä menettäneet. Tunnemme että meitä eri rakasteta riittävästi. Pääsisimme niin paljon helpommalla, jos ymmärtäisimme ja uskoisimme, että olemme kaikki yhtä ja olemme itse se rakkaus. Rakkaus on ja pysyy meissä aina.

Kaikki me tämän polkumme täällä kuljemme. Näiden asian oivaltaminen kestää toisilla pitempään ja toisilla  matka voi olla lyhyempi. Tänä päivän tietoisuutemme on kuitenkin jo niin paljon korkeammalla tasolla, joten oivalluksia tapahtuu päivittäin ja henkinen kasvu voi edetä nopeasti. Me tiedämme paljon asioita, tärkeintä on nyt alkaa tehdä töitä itsensä kanssa.  Itsensä hyväksyminen juuri sellaisena kun on, voisi olla ensimmäinen askel.

Eheytyminen -mennään yhdessä kohti omaa voimaa

Koen että olen perillä, kun tunnen itseni niin hyvin etteivät muut ihmiset, asiat ja teot minua triggeröi. Pysyn täysin itsessäni, rauhan ja rakkauden tilassa. Tunnen muita kohtaan myötätuntoa ja rakkautta sekä hyväksyn kaikki sellaisena kun ne ovat. Näen kaikissa ihmisissä valon ja rakkauden. Pystyn puhumaan asioista sydämen viisaudella ja ilman omia motiiveja.

Olen täysin riippumaton ja vapaa. Pystyn ottamaan vastuun itsestäni, ajatuksistani, sanoistani ja teoistani. Luotan elämän suurempaan voimaan. Annan asioiden tapahtua niiden luonnollisella rytmillä. Osaan nauttia elämästä yhdessä muiden kanssa. Arvostan maailman tarjoamaa runsautta nöyryydellä ja kiitollisuudella. Annan maailmalle takaisin niin paljon kun kykenen.

Eheytymistä kohti menevä matka ei ole kivuton eikä ennalta aavistettava. Jokainen hetki voi olla matkan kannalta tärkeä asia, joten tämä vaatii läsnäolon voimaa. Jokainen tehty oivallus itsestäsi ja elämästä vie tällä matkalla eteenpäin.  Eteneminen vaatii myös tietoa, taitoa, tunnetta ja ennen kaikkea tahtoa. Tahtoa tehdä hyvää itselle ja muille.

Tämän matkan tarkoitus, eheytyminen, on kuitenkin niin upea kokemus, että matkalle kannattaa lähteä. Jokainen tekee tietysti oman valintansa. Matkalla voi pysähdellä, viipyillä tai jopa päättää jäädä juuri siihen kohtaa, jos se tuntuu hyvältä. Kuljemme kaikki tätä matkaa, toiset tiedostamatta ja toiset tiedostaen. Elämä on itsessään jo jokaisen oma matka ja etenemisen vauhti on yksilöllinen.

Matkan tekeminen on usein myös mukavampaa yhdessä, ja tätä kannattaa hyödyntää. Kanssa kulkijoilta saa oppia, tukea ja turvaa vaikeina hetkinä. Tämä on kuitenkin matka, joka vaatii paljon itsenäistä työtä, rohkeutta ja luottamusta. Usein tällä matkalla seuraava etappi ei ole edes näkyvissä.  Se onkin tämän matkan ydin.

Välillä epävarmuudessa kulkeminen ja sieltä takaisin polulle pääseminen, tuottaa valtavia oivalluksia itsestä ja vahvistaa omaa voimaa.  Oman voiman löytäminen onkin yksi tämän matkan päätarkoitus. Kun oma sisäinen voima löytyy, olemme vapaita menneisyyden taakasta eikä kukaan voi enää hallita meitä. Voimme vihdoin olla juuri se ihminen, jota olemme aina halunneet olla. Vapautuminen uskomuksista onkin yksi valaistumisen edellytyksestä.

Pyydä apua - autan mielelläni 

Jos kaipaat apua ja tukea oman matkasi hahmottamisessa, omien voimavarojesi ja vahvuutesi näkemisessä tai ihan missä vain sinun mieltä painavassa asiassa.

Laita viestiä, soita tai varaa aika netistä.

Kuuntelen mielelläni sinun tarinasi ja katsotaan miten minä voin auttaa sinua sinun omalla matkallasi.

Oman oppimatkani tärkeimpiä vaiheita:   

   • Kvanttikonstellaatio® ohjaaja -koulutus, Solja Suoheimo, 2023->
   • WSA&TSA -sertifioitu asiantuntija, Consultica 2023
   • Kehotietoisuusohjaaja Tietoisuusakatemia, 2022-2023
   • Lapset, nuoret ja TRE -täydennys kurssi, Kirsi Törmi, 2022
   • Young Living öljyjen käyttöönotto ja jälleenmyynti, Kristiina Haltia/Sari Kivi, 2021
   • LCF Life Coach-koulutus, Valmentamo/Katja Vainikainen 2020
   • Töissä henkilökohtaisena avustajana, Sodankylän kunta, 2020
   • TRE ohjaaja-koulutus, TRE Finland/Kirsi Törmi 2019
   • Tantra Life Coach-koulutus, Shanti Limnell, 2018-2019
   • Tainai-Shindo -workshop, Kuratomi/Ikegawa, 2018
   • Wild Heart Transformation-koulutus, Shanti Limnell, 2017-2018
   • Töissä vanhusten kotiavussa, Sompion Tähti osuuskunta, 2017-2019
   • Hoitava hengitys -lyhytkurssi, Marketta Manninen, 2017
   • TT2- Elämänkaarikurssi,  Kairon/Pirkko-Liisa Niskanen 2017
   • Enneagrammi-koulutus, Katja Vainikainen, 2016
   • Shiatsun peruskurssi, Pirjo Konola, 2016
   • Lapsenlapset syntyivät, 2015 ja 2016
   • Perustin Cafe Nasta -kasvis- ja gluteenittoman ruokavalion lounaspaikan, 2015
   • Touch for health 1-kurssi, Tuulikki Jokiperä, 2015
   • Koko kehon vyöhyketerapia, diplomi 2015
   • Lääketieteen perusteet-koulutus, OSAO 2015
   • Coaching-taidot -koulutus, Lapin kesäyliopisto/Paula Kähkönen/Katja Vainikainen, 2015
   • Shindo ohjaaja -koulutus, Arja Moilanen 2014
   • Yrittäjän ammattitutkinto -koulutus, Redu/Intotalo, 2014
   • Perustin Midnight Sun Cafe kesäkahvilan, 2014
   • Kuivaverianalyysi-kurssi, Marko ja Mikko Vapa, 2013
   • Muutto Sodankylään, töissä omassa yrityksessä vyöhyketerapeuttina, 2013-
   • Koliikkivauvan hoito -kurssi, Medika Nova /Anna-Kaarina Lind, 2013
   • Kokokehon vyöhyketerapia-koulutus, Water Luonnon lääketieteen koulutuskeskus/Arja Kangas,  2012-2013
   • Alexander-tekniikka peruskurssi, Oulu, 2013
   • Reiki Usui Shiki Ryoho -kurssi, Marja Huovinen, 2012
   • Aikuislukio loppuun, YO, 2010
   • Muutto Ouluun, yrittäjänä Franchise-ketjussa, 2009
   • Muutto Helsinkiin, töissä IT-alalla, 1999-2009
   • Datanomiksi valmistuminen, 1998
   • Omat lapset syntyivät , 1992 ja 1993
   • Muutto Sodankylään, töissä leipurina, 1991
   • Muutto Lappeenrantaan, töissä leipurina, 1989
   • Muutto Laitilaan, töissä tuulilasitehtaalla, 1988
   • Leipuriksi valmistuminen, 1988
   • Muutto opiskelemaan Rovaniemelle, 1987
   • Muutto opiskelemaan Ouluun, 1986
   • Syntyminen Sodankylässä, olen Irja & Aimo Mäkihalvarin tytär, 1970 (3. lapsi 7:stä)
   • Päätös syntyä tänne kokemaan ja nauttimaan kehollisesta elämästä sekä kasvamaan itsekseni  yhdessä muiden kanssa <3