Tantra

Olen Tantra Life Coach, jonka kanssa voit turvallisesti ja myötätuntoisesti kohdata itsesi erilaisten tantristen harjoitusten avulla.

  • Teen valmennuksia yksilöille, pareille ja ryhmille sekä ohjaan Tantra työpajoja Rovaniemellä.
  • Jos kiinnostuit valmennuksesta, voit lukea lisää siitä Life Coach valmennus -sivultani
  • Jos kiinnostuit tantrasta, voit lukea tästä alta minun kokemuksia ja
  • vielä alempana on teemoja, joita valmennuksissa voidaan käsitellä
  • Toki sinä olet riittävä teema valmennukseen ja se on hyvä teema

Oma matka - Tantra – läsnäoleva ja hyväksyvä elämäntapa

Tantra on asia, joka täytyy kokea ja  mielellään useaan kertaan.  Jos haluaa asian yksinkertaistaa, niin voidaan puhua laajenemisesta ja vapautumisesta, sillä tan tarkoittaa laajentua ja tra vapautua. Tantran voi siis käsittää itsensä ja oman elämänkatsomuksen laajentamiseksi ja omista uskomuksista vapautumiseksi. Tiedän omasta kokemuksesta, että tantriselle polulle lähtiessä, elämä alkaa pikkuhiljaa muuttumaan kokonaisvaltaisesti itselle sopivampaan muotoon ja mikä sen parempaa.

Tantra  – vapautumisen matkalla

Minua tantran maailma alkoi tietoisesti kiinnostamaan pikku hiljaa siinä 45 vuoden ikäisenä, joten aloin etsiä lisätietoa asiasta. Vihdoin uskaltauduin viikonloppu kurssille. Se olikin sitten menoa. Viikonloppu avasi silmäni täysin uuteen maailmaan. Maailmaan joka todellakin opetti itselleni läsnäoloa, hyväksymistä, sisäisen äänen kuuntelua, omien rajojen ja tarpeiden tunnistamista. Näin ympärilläni ihmisiä, joiden tietoisuuden taso oli jotenkin eri tasolla kuin omani. Kiinnostuin heti asiasta.

Harjoituksia tehdessä yllätyin siitä, kuinka vaikeaa oli tunnistaa edes omia rajoja saatikka sanoittaa niitä. En minä ollut koko asiaa ikinä ajatellut näin. Olin vain elänyt ja jostain kumman syystä hyväksynyt asioita vaikkei ne olleet tuntuneet hyviltä. Olin vain kärsinyt ja pienentänyt itseäni, ottaen kaiken syyllisyyden omasta ja muiden huonosta kokemuksesta kantaakseni. Tajusin, että elän täydellisen riittämättömyyden ja syyllisyyden varjossa.

Harjoitukset olivat kehollisia, joka taas vei minut uudelle tasolle oman kehollisuuden kanssa. Omasta mielestä olin jo tässä vaiheessa sinut kehoni kanssa, mutta ei se ihan niin ollutkaan. Tajusin että tämä keho on todella minun omaisuutta ja minun on pidettävä siitä huolta. Kukaan ei saa sitä vahingoittaa eikä edes koskea siihen, jos en anna lupaa. Viikonloppu herätti paljon tunteita laidasta laitaan.

Päällimmäisenä viikonlopusta jäi kuitenkin uteliaisuus ja hyvä olo. Olin kohdannut pelottavalta tuntuvia harjoituksia, mutta ympäristö, ohjaajat ja turvallisuuden tunne saivat minut riittävästi rentoutumaan ja kohtasin itseni ja muut ihmiset uudestaan ja uudestaan.  Menin siis usein mukavuusalueen ulkopuolelle ja huomasin, että jo viikonlopun jälkeen ymmärrykseni elämästä oli paljon laajempaa ja suvaitsevaisempaa kuin aiemmin. Kurssin jälkeen olin täysin varma asiasta ja lähdinkin opiskelemaan pariksi vuodeksi tantraa valmistuen sitten Tantra Life Coachiksi. (Kopio Oma matka -sivulta).

Tantran teemoja:

Tarpeet ja rajat

Tietoinen, tantrinen elämäntapa tuo läsnäoloa ja hyväksyntää aivan siihen perusarjen keskelle. Käytännössä tämä voi tarkoittaaa omien tarpeiden ja rajojen tunnistamista sekä niiden sanoittamista ja toteen elämistä. Jo näin yksinkertaiselta kuulostava asia, omat tarpeet ja rajat, voivat olla ihan täysin tuntemattomia itselle, kunnes pääsee niitä harjoittelemaan. Ja niissä on yllättävän paljon harjoittelemista. Olemme niin tottuneet elämään yhteisten, yleisesti hyväksyttyjen normien mukaan ja usein myös muiden tarpeet ovat menneet omien tarpeiden edelle. Koen, että toisten auttaminen on varmasti yksi meidän tärkeimmistä tehtävistä täällä maan päällä. Tärkeintä on kuitenkin auttaa itseä ensin, muuten omat voimavarat loppuvat liian nopeasti.  Omien tarpeiden ja rajojen harjoittelu vahvistaa omaa voimaa ja tuo elämään oikeanlaista ryhtiä.

Tunteiden hyväksyminen

Läsnäolon vahvistumisen kautta voi helpommin tunnistaa ja hyväksyä tunteet, niin omat kuin muidenkin. Tunnistamme, että emme ole nuo tunteet vaan se on ohimenevä kokemus, jota voimme tutkia sivustakatsojan roolista. Kun tunnistamme hetken, voimme antaa tunteille sen tarvitseman ajan. Emme antaudu tunteen vietäväksi vaan pidämme oman voiman itsellämme ja tutkimme tunnetta ja sitä, mitä sillä on meille kerrottavaa. Kun sallimme ja hyväksymme tunteemme, voimme päästää niistä irti.

Kun tämä muutosprosessi alkaa tapahtua itsessä, tarjoutuu mahdollisuus erilaisuuksien suvaitsemiseen ja niiden arvostamiseen.  Harjoitusten myötä ymmärryksemme laajenee ja huomaamme, että olemme kaikki täysin samanarvoisia ulkoisista ja sisäisistä eroavuuksista ja tarpeista huolimatta. Kun hyväksymme itsemme, pystymme hyväksymään myös muut ja heidän valintansa. Näin ollen meillä vapautuu energiaa elämän laajuuden huomioimiseen, sen merkityksellisyyteen ja aitoon kiitollisuuteen. Ilo ja vapaus tulevat osaksi elämääsi.

Kehon hyväksyminen

Tantrassa kohtaat itsesi ja kehosi.  Tantrisella polulla saat paljon mahdollisuuksia hyväksyä ja arvostaa omaa kehoasi, sen ainutkertaisuutta ja kauneutta. Sitä upeaa luojan luomusta, millaiseksi sinut on tänne maailmaan luotu. Sinun kehosi on sinulle luotu ja tarkoitettu. Kunnioita siis tätä saamaasi  ihanaa lahjaa. Tantran polulla tulet myös huomaamaan, että sinussa on paljon paljon enemmän kuin pelkkä fyysinen kehosi tai alati puhuva mielesi. Fyysisen kehon arvostaminen on kuitenkin tärkeä askel seuraavalle tasolle, jossa ymmärryksesi laajenee energiakehosta kauas tietoisuuteen ja universaaliin maailmaan. Siihen kauniiseen, seesteiseen maailmaan, jota ihmismieli ei välttämättä pysty aina selittämään. Se on se rauhan maailma, jota me kaikki sisimmässä etsimme ja kaipaamme. Yhteyttä sinne omaan ja meidän kaikkien yhteiseen kotiin.

Vastuunkantaminen

Tantrinen elämäntapa on vastuunkantamista omista valinnoista ja niiden seurauksista. Vapaus, valinnat ja vastuu kulkevat nyt käsikädessä. Tämän ymmärtäminen avaa uuden ulottuvuuden, enää ei etsitä tapahtumille syyllisiä ulkopuolelta. Otetaan vastuu täysin omasta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.  Tiedostamme, että muutosten  tuulien puhaltaessa voimme aina tehdä jotain. Jos muuhun emme pysty, niin voimme aina muuttaa omaa asennetta asiaan. Osaamme katsoa asiaa myötätuntoisesti ja ymmärrämme, että kaikki me kuitenkin yritämme parhaamme tässä elämässä. Ymmärryksemme ja tietoisuutemme elämästä on vain usein niin eri tietoisuuden tasolla. Kaikki tasot ovat ihan oikeita ja emme voi pakottaa muita siirtymään omalle tasollemme. Tärkeintä on tunnistaa omaa taso ja toimia sieltä puhtaasti ja ymmärryksellä kaikkia muita kohtaan. Vastuunkantaminen on myös muiden hyväksymistä sellaisena kuin he ovat.

Seksi, seksuaalienergia, elämänenergia

Seksi on sitä, mitä itse kukin siitä ajattelee. Seksi voi olla mielikuvitusta, kosketusta, katsomista, maistamista, kuulemista, haistamista, kanssakäymistä, yhdyntää, yksin, kaksin tai porukassa. Seksi voi olla ihan mitä vain ja kenen kanssa vain. Seksi on kaikkien oma yksityinen asia ja niitä kokemuksia ei välttämättä tarvitse toisille jakaa.

Tantrisen, läsnäolevan ja hyväksyvän, yhteisen intiimi kokemuksen avulla voi kuitenkin löytää itsestä ja parista uusia, upeita ja meditatiivisia puolia. Kun kaksi ihmistä kohtaa toisensa ja he antavat toisilleen energiaa, he muodostavat kehän jossa energia alkaa liikkua ja laajentua. Tämä on upea kokemus, varsinkin jos siinä tilassa voi pysytellä ilman huipentumaa. Tantrassa puhutaan seksuaalienergian vahvistamisesta ja sen avulla siirtymisestä  korkeampaan tietoisuuteen. Tantrassa on monia harjoitteita tätä varten ja pääsemme tähän energiaan helpommin käsiksi toisen ihmisen ja lempeän kosketuksen äärellä.

Tantrinen elämäntapa voi olla täysin irti myös seksuaalisesta kanssakäymisestä muiden tai itsensä kanssa. Seksuaalienergia on meidän omaa energiaa, emme loppujen lopuksi tarvitse muita sen aktiovimiseen. Voimme käyttää seksuaalienergiaa mihin tahansa asiaan. Se on energinen tunne, josta saamme iloa ja voimaa haluamme asian toteuttamiseen. Kun osaamme käyttää tätä upeaa elämänenergiaa, maailmamme avautuu uusille mahdollisuuksille pystymme alkamaan luomaan jotain uutta itsestämme käsin.

Elämän ilot ja surut – harjoittelua muiden kanssa tantra työpajoissa

Tantra ei ole uskonto, vaan pikemminkin elämänfilosofia, jota sovelletaan eri traditioissa monin eri tavoin. Tantra on kuten elämä itsessään, monialainen, yllätyksellinen, runsas, hyväksyvä, läsnäoleva, tietoinen, rakastava, yhteisöllinen, avoin, läpinäkyvä, suvaitseva, luonnollinen, alati muuttuva ja paljon paljon muuta.

Tantratyöpajat ovat turvallinen paikka harjoitella muun muassa näitä yllämainittuja asioita yhdessä muiden tantrisen polun kulkijoiden kesken. Työpajoissa on upea mahdollisuus itsetuntemuksen syventämiseen peilauksen kautta tapahtuvaan kasvuun. Niin kuin alkuun mainitsin,  tantra on asia, joka täytyy itse kokea ja mielellään useaan kertaan.

Kiinnostuitko asiasta?

Kosketusharjoitus

Istu mukavasti tuolilla. Laita silmät kiinni ja ota yhteys itseesi muutaman rauhallisen hengityksen avulla.

Tunne koko kehosi, tunne koko kehosi myös sisältä käsin. Kuulostele hetki hengityksen liikettä kehossasi.

Kosketa nyt hellästi etusormella toisen käden ranteen sisäpuolta. Liikuta sormea hitaasti ja kevyesti ihollasi. Voit viedä ajatuksen kokonaan sormenpäähän sekä tuohon kosketukseen.

Kuulostele, mitä tunnet nyt itsessäsi. Hyväksy kaikki, mitä sinussa tapahtuu. Ajatukset, tunteet ja kokemukset. Hyväksy kaikki.

Kiitos kun otit itsellesi tämän läsnäolonharjoituksen.

Tule rohkeasti kokeilemaan, olisiko tantrinen polku sinun seuraava askel hyvinvointisi tiellä?

Palautteita paritantratyöpajoista:

” Kiitos ihanasta, rentouttavasta illasta. Oli mahtavaa pysähtyä tuntemaan omaa kehoa ja antamaan ja vastaanottamaan kosketusta. Yhteys kumppaniin syveni. Kiitos <3″

” Kaunista, niin kaunista! Toisen ihmisen läsnäolo ja läsnäolon kosketus tuntui niin arvokkaalta kokemukselta. Olo on ihanan rauhallinen mutta samalla energinen kaikkien harjoitusten jälkeen. Elämän kauniita hetkiä, kiitos <3″

” Ilta tarjoaa varsin hyvän sekä lämpimän vastaanoton parin kanssa yhteisen elon jatkamiseen. Voin tuntea arjen askareiden siirtyneen mielen päältä. Luo vapauttavaa tunnetilaa. Koen lämpöä tilaisuuden jälkeen.”

”Mukava hetki pysähtyä puolison ja itsensä äärelle. Erilaisia tunteita ja aistimuksia herättävä kokemus. Hyvä ja rauhallinen olo jäi. Kiitos.”

” It is so relaxing. I feel more safe to be me. The one what I am.  On rentoutunut olo. Tunnen oloni turvallisemmaksi olla itseni. Se joka ja mitä olen.”  – Jenny

” Tulin hakemaan yhteyttä itseeni ja kumppaniini. Syventämään yhteyttä. Löytämään toisen ja samalla itseni. Ilta oli ihana. Rauhallinen, turvallinen, täynnä rakkautta ja hyväksyntää. Näin itseni ja kumppanini uusin silmin. Kokemus oli upea. Tulen uudelleen.”